Kurre

Kurre
Hane
Född 2015-11-05

Status

Söker permanent hem.

Information

Kurre är en mycket snäll och sällskaplig maine coon. Gosar och spinner. Van innekatt. Snäll mot andra katter.

Har sedan 1-års ålder till och från haft symptom på allergi. Hans tidigare hem har försökt utreda detta men utan framgång. Avlivning bokades in, men veterinären kontaktade oss då han ville ge Kurre en chans att komma till rätta med sin allergi och leva vidare. Så blev det det och Kurre finns idag hos oss.

Vi har kommit en bra bit på vägen med allergin, har nu varit symptomfri sedan i augusti 2018. Maten kokade vi under en längre tid själva enligt recept från veterinär. Vi har sedan övergått till torrfoder och våtfoder, vilket har fungerat jättebra. Har testat olika märken, men alltid spannmålsfritt, helt utan symptom.

Hösten 2019 hade Kurre ett litet baklag med allergin, vilket visar sig i klåda. Det har dock dämpats och han mår nu helt bra. Vi står dock frågande till vad han är allergisk mot, vi kan inte se något sammanband.

Träffat tandspecialist 2018-11-05, då han hade irriterat tandkött. Blev diagnostiserad med tandsjukdomen TR (FORL). En tand drogs ut och tänderna blev rengjorda. TR är en livslång sjukdom som kräver daglig tandborstning och regelbunden tandvård hos veterinär. Detta behöver man vara beredd på om man är intresserad av att ge Kurre ett hem. Hösten 2019 behövde en till tand dras ut, återbesök om tre månader. Det är nu dags i januari.

Är i övrigt väldigt pigg, busig och matglad. En trofast vän som vill följa med överallt. Mycket snäll och lätt att ha och göra med. Kloklippning, pälsvård och tandborstning fungerar bra. Sköter alltid kattlådan.

 

 

%d bloggare gillar detta: