Gunnar

Gunnar
Hane
Född 17 november 2014

Status

Söker permanent hem.

Information

Gunnar är en sphynx. Lugn och fin, och sällskaplig. Tycker om att ha människor omkring sig. Är social och lättsam. Van innekatt och sköter sig alltid med kattlådan. Mycket snäll mot både katter och hundar. Är viktigt att det finns vänner hos hans blivande hem.

Skulle avlivas av sitt tidigare hem då han ibland kunde bitas. Detta beteende har vi inte sett någon tendens till de veckor som han varit hos oss. Han kan ibland morra bestämt om det är något som han inte tycket om, som t ex vid öronrengöring, men han har aldrig bitits eller rivits. Gunnar har hög vaxproduktion och vi har därför behövt göra rent öronen ibland.

Har tandlossning. Rädda Djuren tog honom till veterinär 13 september 2017, som drog ut två tänder och gjorde rent i munnen. Tandköttet hade reagerat på tandlossningen, men nu ser allt fint ut. Däremot är tandlossning en livslång sjukdom och det är viktigt att Gunnar får flytta till en familj som har viljan att borsta och ta hand om hans tänder, för att han ska få behålla dem så länge som möjligt. Gunnar älskar att dricka från vattenkranen. Då han drack mycket vatten så tog hans tidigare hem honom till veterinär för provtagning av njurar och diabetes, men allt såg bra ut.

Gunnar adopterades i oktober 2017. Han bodde hos sin adoptivfamilj i ett år, men är nu åter hos oss på grund av ändrade familjeförhållanden. Under det året trivdes Gunnar väldigt bra och det fanns inga som helst problem. Han kunde bitas någon enstaka gång, t ex om han tyckte att man klappade honom för mycket. Men då varande han alltid med att morra först. Det kunde även inträffa i samband med badning, vilket han inte är så förtjust i. Älskar att ligga nedbäddad i varm filt.

Har ej stamtavla. Försäkrad i Folksam.

Gunnar är en lätt och charmig kille som nu söker sitt för alltid-hem!

 

Annonser
%d bloggare gillar detta: