Båtsman

Båtsman
Hane
Född 2016-06-10

Status

Söker permanent hem.

Information

Norsk skogskatt-blandning. Mycket social kisse. Älskar att gosa och att vara nära. Sover gärna i sängen. Lekfull och har mycket energi, att skvätta vatten ut vattenskålen är en favorit. Lätta att hantera och borsta.

Bodde tidigare hos en familj där han ofta kissade på olika ställen så som i sängar, kläder etc. Urinprover är gjorda, upprepade gånger. Vid ett tillfälle påvisade det urinvägsinfektion, och Båtsman gick på antibiotika. Dock fortsatte beteendet även efter detta och det lutade åt att det hade med beteende/protest att göra. Familjen bokade in avlivning.

Istället för avlivning kontaktade veterinären oss, och Båtsman fick komma hit. Vi har gjort en grundlig genomgång hos veterinär, för att helt utesluta att det är något medicinskt fel. Ultraljud, prover, urinodling och röntgen, men allt är precis som det ska.

Båtsman var kuvad av en annan katt i hemmet, som ibland gjorde honom illa. Det fanns små barn i hemmet, vilket Båtsman upplevdes tycka var jobbigt. Han gick ofta undan och kissade ofta i barnens rum. Vi kan inte med säkerhet säga att det är därför han kissat utanför lådan, men det är högst troligt bidragande orsaker.

Van innekatt. Hans tidigare hem erbjöd honom att gå ut, men Båtsman har inte varit intresserad av detta, utan vill in direkt igen.

Det vi tror att Båtsman behöver är ett lugnt hem utan barn. Möjligen kan det gå bra med kattsällskap, bara de är snälla mot honom då han är försiktig och har svårt att säga ifrån. Hos Rädda Djuren har han skött lådan väldigt bra. Bor här tillsammans med en till katt som han tycker mycket om. Båtsman önskar sig ett hem med mycket uppmärksamhet och kärlek!

Försäkrad i Dina Försäkringar.

 

 

 

 

 

 

 

Annonser
%d bloggare gillar detta: