Emil

Emil
Hane
Född 2013-2015

Status

Står under vård. En familj vill ta emot Emil på prov.

Information

Emil har kämpat i flera år som hemlös i Klockhammar utanför Örebro. Trots sin rädsla för människor han sökt sig till trädgårdar för att äta fågelfrön, med skrikande mage av hunger. Ett par började mata honom och Emil sov på nätterna under deras hus. Han kom ofta i bråk med deras egna katt. Paret vädjade om hjälp för Emil, och jag åkte och hämtade honom.

Emil fick träffa veterinär, vilket förmodligen var första gången i hans liv. Han hade en stor tumör i sitt ena öra som täckte hela hörselgången. Örat var fullt av torkat blod och veterinären kunde se att han haft tumören under en längre tid. Tumören opererades bort. Han hade även en avslagen tand som slipades och tandsten togs bort. Emil fick sedan stå på antibiotika och örondroppar. Vid återbesöket såg allt bra ut. Vid nästa veterinärbesök upptäcktes att tumören på nytt hade växt, och att tumör även fanns längre ner i örat. En operation gjordes på nytt och antibiotikadroppar. 

Vi ska snart på återbesök igen, och håller tummarna för att att allt ser bra ut.

Emil1