Sixten & Sara

Sixten
Hane
Född 2006

Sara
Hona
Född 26 juni 2006

Status

Söker permanent hem.

Information

På grund av att husse avlidit och matte inkommit på boende så behövde Sixten och Sara hastigt någonstans att bo. De är båda 15 år, och är vana att gå ut och in som de vill.

Otroligt kärleksfulla, spinner och vill gosa helst hela tiden. De är väldigt tighta och måna om varandra. Det är ett krav att de får flytta till ett gemensamt hem.

Sixten har en en knöl på halsen, som enligt veterinär behöver tas bort. Operation är inbokad. Sara har fått på p-piller tidigare, men med tanke på de negativa hälsoeffekter de kan ge är istället kastrering inbokad. De har båda undersökt av veterinär och tagit blodprover inför operationerna, allt såg bra ut och veterinär bedömer att de båda kan opereras. Sara hade något förhöjda njurvärden, vilket kan bero på stress. Men för säkerhetsskull rekommenderade veterinär att hon skulle äta njurfoder i några veckor, för att vara på säkra sidan.

Båda katterna har ok tandstatus.

Sixten är långhårig och kräver därmed en del pälsvård. Lätt att hantera.

De har båda tagit omställningen att komma till ett katthem förvånansvärt bra. Aptiten är god och de älskar att bli ompysslade.

%d bloggare gillar detta: