Om oss

Välkommen till Rädda Djuren!
 

Rädda Djuren är ett djurhem i Örebro som tar hand om och hjälper djur i nöd. Jag driver djurhemmet ensam och ideellt. Jag hjälper hemlösa eller avlivningshotade djur från hela landet och tar emot alla sorters djur. Många av de djur som kommer till oss får stanna här livet ut, men många individer placeras även till nya hem. Vi kan på så sätt rädda livet på fler.

Alla individer kämpar för sin överlevnad och har önskan att få leva ett härligt liv. Vi är emot allt dödande och utnyttjande av djur, oavsett om det handlar om en ko i köttindustrin, en mus i ett djurförsökslaboratorium, en hemlös katt eller en människa. Alla ska behandlas väl och respekteras för dem de är. Oavsett vilken art man är född till.

Dagligen får vi akuta larm om djur som behöver finna nya hem. Utslängda, övergivna, vanvårdade, misshandlade… Historierna tar aldrig slut. Många anmälningar rör även djur som inte längre kan bo kvar i sitt hem av olika anledningar. Man har ett stort ansvar när man tar in ett djur i sitt liv, vilket många människor inte förstår. Ofta  ringer människor och hotar att avliva sina familjemedlemar om vi inte vi tar emot dem. För oss är det självklart att en individ ska få bo hela sitt liv i det hem som hen hamnat i. Sker det oförutsägbara situationer som gör att individen inte kan stanna har man ansvaret att finna ett nytt hem. Det är inte okej att lämna över individen på en verksamhet som kämpar för dem som inte har någon människa alls bakom sig. För oss människor är det en enkel lösning att avliva ett djur, och vi påstår att vi gör det för djurets bästa, för att döva våra samveten. Rädda Djuren avlivar aldrig friska djur. Vi anser att dödshjälp endast ska ske när en individ är så svårt sjuk att ingen återvändo finns och det bara innebär ett svårt lidande att leva.

 Vi söker efter permanenta, livslånga hem där djuren får mycket kärlek och blir respekterade för dem de är. Djuren får inte gå i avel. Det finns över 100 000 hemlösa katter i Sverige och ett mycket stort antal andra djur som behöver hem och hjälp. Vi anser att det är fel att köpa ett djur i en djuraffär eller hos er uppfödare – hjälp dem som verkligen behöver istället!

Vi behöver all hjälp vi kan få
Eftersom vi är en ideell verksamhet är vi helt är vi beroende av gåvor och adoptionsavgifter. Vi får inga bidrag eller annan hjälp från andra än människor med ett stort hjärta.

Vi kämpar varje dag för att hjälpa så många som möjligt. Är du med oss?

Telma


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s