Om adoption

Innan du bestämmer dig för att adoptera ett djur från Rädda Djuren ska du ha tänkt igenom det noga. Har jag tid? Råd? Plats? Har jag kunskaper? Tänk även på att djuret kommer finnas vid din sida många år framöver. Kaniner blir inte sällan 8-10 år, hundar 10-15 år, och katter inte sällan över 18 år!

Du ska ha goda kunskaper om hur djuret ska skötas, även hur det har det i de vilda för att på så sätt kunna inreda och utforma hägn och platser på bästa sätt. Djur ska inte leva i bur, burar som säljs i djuraffärer är alldeles för små. Hur ska en kanin kunna få utlopp för sina naturliga beteenden i en liten plastbur? I det vilda lever de i kolonier, gräver gångar under marken, och har en egen gång där ingen annan får komma in.  Är djuret du är intresserad av flockdjur eller ensamlevande? T ex marsvin och hästar är flockdjur och vill ha kompisar omkring sig, medan hamstrar vill leva ensamma.

Och framför allt, du ska ha stor respekt och förståelse för individen och vad hen har varit med om! Varje individ är unik och har sin historia. Trygghet och kärlek i mängder är ett måste!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Adoptionsvillkor

Vid adoption av katt tillkommer dessa villkor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Priser

Vi vill höja djurens status i samhället. Vi tror att risken blir större för att djuret kan hamna i oseriösa hem om vi inte tar en summa för adoptionen. En individs värde kan såklart inte mätas i pengar, det är så oändligt mycket större än så.

Adoptionskostnaden kan variera lite, beroende på ålder och hur mycket vi lagt ut på veterinärkostnader. När ett djur adopteras går pengarna direkt till att kunna ta in ett nytt djur i verksamheten, med kostnader det innebär.

Nedan står kostnaderna för katter, som är de vanligaste djuren vi får in. Undrar du över adoptionskostnaden för övriga djur, kontakta mig.

 

Adoptionskostnad för katt

Alla katter över 5-6 månader är vid adoption:

– Kastrerade – ID-märkta – Vaccinerade – Avmaskade

Adoptionskostnaden är 1000 kr.

 

Katter yngre än 5-6 månader är:

– Vaccinerade – Avmaskade – Rädda Djuren står för kastrering och ID-märkning när åldern är inne.

Adoptionskostnaden är 1000 kr.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s